Otvoren kružni tok

0
Otvoren kružni tok
Otvoren kružni tok

MILIĆI – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković u Milićima su danas svečano otvorili kružni tok u čiju izgradnju su Kompanija „Boksit“ i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ uložili više od 600.000 KM. Izgradnju ove saobraćajnice su realizovali preduzeće „Zvornik-putevi“ i „Boksitov“ Sektor „Građevinarstvo“.

Svečanost je upriličena u okviru obilježavanja Dana kompanije, a prisustvovao joj je veliki broj građana Milića, te predstavnika javnog i privrednog života opštine, regije i Republike.

Poslanik Višković novinarima je izjavio da otvaranjem ove kružne saobraćajnice, koja će na najbolji način riješiti pitanje bezbjednog odvijanja saobraćaja u gradskom području ove opštine, Milići mijenjaju svoj izgled i prerastaju u organizovaniju urbanu sredinu.

„Milići nisu više danas ono što su bili juče“, rekao je Višković.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić novinarima je rekao da novootvoreni kružni tok mnogo znači građanima Milića.

„Ovo je i izuzetno dobar primjer saradnja Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica, odnosno jedne vrlo odgovorne kompanije kao što je `Boksit`. Ovo treba da bude primjer i poruka i ostalim lokalnim zajednicama, jer će Vlada sigurno prioritetno rješavati probleme, ukoliko ima saradnju ovoga tipa“, rekao je Trninić.

U okviru svečanosti danas je u Milićima položen kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade sa 40 stanova i podzemnom garažom sa 24 parking-mjesta, koja će se imati oko 3.300 metara kvadratnih stambenog i garažnog prostora.

Izgradnja zgrade koštaće oko 3.000.000 KM, rok za završetak je decembar 2018. godine, a komplektno projektovanje i investiciju obezbijedio je „Boksit“, koji će biti i izvođač radova.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade položili su radnik Jakov Madžarević i direktor „Bokstovog“ sektora „Građevinarstvo“ Borislav Kičić.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare