Otvoren internacionalni ljetni kamp

0

VLASENICA – Omladinski savjet /OS/ opštine Vlasenica organizovao je 7. internacionalni ljetni kamp, u kojem od 10. avgusta boravi 20 omladinaca iz Poljske, Češke, Srbije i BiH.

Predsjednik OS Srđan Vidaković,izjavio je Srni da je kamp otvoren u omladinskom hostelu „Stara škola“ u Donjem Zalukoviku, kod Vlasenice.

Vidaković je napomenuo da je cilj okupljanja mladih iz različitih država, rekreacija i druženje, razmjena iskustava, kao i posjete značajnijim turističkim i kulturno-istorijskim lokalitetima u regiji.

„Trenutno u kampu imamo organizovanu radionicu tokom koje će učesnici oslikati jednu prostoriju hostela o temi – mladi i Evropska unija.

Proteklih dana organizovali smo i nekoliko akcija uređenje hostela i prostora oko njega, a u subotu, 17. avgusta, planiramo da idemo na rafting u Foču“, rekao je Vidaković.

Vidaković je istakao da ovogodišnji kamp traje 10 dana, što je više nego prethodnih godina, zahvaljujući podršci Mreže omladinskih organizacija jugoistočne Evrope.

„Očekujemo da nas podrži i opština Vlasenica, kao i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, čiji predstavnici su posjetili kamp. Nadamo se da ćemo dobiti sredstva da mi mogli da pokrijemo sve troškove kampa“, kaže Vidaković.

Hostel u Donjem Zalukoviku trenutno raspolaže sa 49 kreveta u 12 soba, a počeo je sa radom 2008. godine zahvaljujući agilnosti članova Omladinskog savjeta Vlasenica i podršci brojni domaćih i stranih organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare