Otvoren humanitarni broj za pomoć slijepima

0

MILIĆI – Kompanija „M:tel“ otvorila je humanitarni broj 1413 čijim pozivom će biti donirana jedna KM Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovodnih lica /MOSS/ u Vlasenici, izjavio je danas u Milićima Srni predsjednik MOSS-a Milenko Jović.
„Broj je otvoren 1. oktobra i biće aktivan do kraja ovog mjeseca. Naš je cilj da na ovaj način obezbijedimo sredstva za normalno funkcionisanje organizacije i da pružimo podršku i pomoć socijalno ugroženim članovima, koji, naročito sad pred zimu, imaju velikih problema“, rekao je Jović.

Jović je objasnio da se rukovodstvo organizacije odlučilo na ovakav korak zbog izuzetno teške materijalne situacije u kojoj se nalazi organizacija i skromne podrške opština na čijem području MOSS djeluje.

Udruženje okuplja pedesetak članova u opštinama Vlasenica, Milići, Han Pijesak i Šekovići.

Većina članova su starija lica sa zdravstvenim tegobama, koja preživljavaju od socijalnih davanja, dok manji broj ostvaruju pravo na penziju, u maksimalnom iznosu do 230 KM.

Slijepa lica nemaju nikave povlastice i beneficije u lokalnim zajednicama gdje žive i u poziciji su da ne mogu obezbijediti dovoljno sredstava ni za hranu, oblačenje i ogrev, pa je obaveza MOSS-a da svu svoju aktivnost usmjeri ka rješavanju tih problema, rekao je Jović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare