Otvoren FIS kup „Jahorina 2015“

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je večeras na Jahorini međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama FIS kup „Jahorina 2015“, koje je okupilo 51 takmičara iz 13 zemalja.

„Riječ je o takmičarima iz Hrvatske, Bugarske, Srbije, Slovenije, Holandije, Norveške, Irske, Grčke, Švajcarske, Turske, Slovačke, Češke i BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH, što dovoljno govori o nivou ovog takmičenja“, rekla je Davidovićeva.

Ona je poželjela dobrodošlicu svim takmičarima, sa željom da postignu vrhunske rezultate i da uživaju u svom prelijepom sportu i fer nadmetanju, bez povreda.

Davidovićeva je naglasila da je Vlada Republike Srpske i ove godine finansirala ovo tradicionalno ski-takmičenje sa 30.000 KM, kao i prošle godine, jer je FIS kup „Jahorina“ ocijenila kao „sportsku manifestaciju od posebnog značaja za Republiku Srpsku“.

„Jahorina se i ovih dana prikazuje u najljepšem svjetlu, a na nama je da prema svim gostima budemo na visini zadatka. Sigurna sam da će institucije, uz dobru saradnju sa skijaškim savezom, sportskim i turističkim radnicima, taj zadatak uspješno obaviti, i tako na najdostojniji način promovisati ski-sport, olimpijsku ljepoticu Jahorinu i Republiku Srpsku“, istakla je Davidovićeva.

Predsjednik Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ Radenko Pekić izrazio je dobrodošlicu takmičarima i poželio im vrhunske rezultate, a pokroviteljima i sponzorima zahvalio na podršci.

U ime načelnika opštine Pale Miodraga Kovačevića, dobrodošlicu i odlične rezultate takmičarima poželjela je vršilac dužnosti načelnika za privredu i društvene djelatnosti Vedrana Hršum, ističući da je Jahorina jedna od najljepših i najperspektivnijih turističkih destinacija u regionu.

Takmičare i goste pozdravio je i direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Velibor Lazarević, koji je izrazio nadu da će odlična organizacija ovog takmičenja obezbijediti da Jahorina dogodine organizuje i Evropa ski-kup.

„Trke u veleslalomu i slalomu biće održane sutra i u nedjelju, 22. februara, na stazi Skočine – Prača, sa startom na 1.840 metara nadmorske visine“, rekao je novinarima tehnički direktor FIS kupa „Jahorina 2015“ Vladimir Lučić.

On je istakao da je riječ o važnom skijaškom takmičenju koje se tradicionalno održava na Jahorini i boduje na evropskom nivou.

Prema njegovim riječima, takmičari iz BiH od kojih se najviše očekuje su Marko Rudić, Marko Šljivić i Igor Lajkert, a favoriti su Bugari i Slovenci.

Tehnički delegat FIS-a Dušan Gorišek konstatovao je da su, zahvaljujući Olimpijskom centru „Jahorina“ i sistemu vještačkog osnježavanja, staze odlično pripremljene, i da vjeruje da će Međunarodnoj ski-organizaciji u Švajcarskoj podnijeti dobar izvještaj sa ovog takmičenja.

Na otvaranju FIS kupa „Jahorina 2015“ nastupila je mlada etno-grupa sa Pala.


Velibor Lazarević direktor OC Jahorina

(www.palelive.com / Srna / Foto: G.Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare