Otvoren FIS Kup „Jahorina 2012“

0

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je večeras u Hotelu “Vučko“ na Jahorini 10. Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS Kup „Jahorina 2012“, koje je ove godine okupilo 70 takmičara iz 13 država, koji će se sutra i prekosutra takmičiti u veleslaomu i slalomu.

“Vlada Republike Srpske i resorna ministarstva u kontinuitetu podržavaju sport u Srpskoj, posebno masovnost i kvalitet, tako da smo se i ove godine s velikom radošću uključili u organizaciju ove prekrasne tradicionalne sportske manifestacije“, poručila je Tešanovićeva.

Zahvaljujući se tehničkim organizatorima takmičenja, SPD “Jahorina“ i Olimpijskom centru Jahorina za izuzetno kvalitetne pripreme ovog takmičenja, Tešanovićeva je poželjela da Srpska i Jahorina što prije budu dostojni i ponosni domaćini i neke od budućih ski-trka Evropskog kupa, a u dogledno vrijeme i neke nove zimske olimpijade.

Ona je precizirala da je Vlada Republike Srpske za ovo takmičenje, koje će koštati oko 150.000 KM, obezbijedila 70.000 KM, i to Ministarstvo na čijem je čelu 60.000 KM, a Ministarstvo trgovine i turizma 10.000 KM.

Ministar trgovine i turizma Gorana Zlatković naglasila je da je sport najbolji promoter turizma i izrazila nadu da će Jahorina i ostale turističke destinacije u Republici Srpskoj u narednom periodu svoju ponudu i turistički proizvod podići na još veći nivo.

Tehnički delegat takmičenja Dušan Gorišek ocijenio je da su staze za veleslamom i slalom izuzetno dobro pripremljene, tako da treba očekivati izuzetne rezultate i kvalitetne utrke.

Direktor takmičenja Branislav Lolović rekao je Srni da je i ove godine najveći favorit u muškoj konkurenciji u obje discipline Makedonac Antonio Ristevski, dok će se za zlato u ženskoj konkurenciji boriti Slovenka Katja Jazbec i reprezentativka BiH Žana Novaković.

‘Zahvaljujući profesionalnom odnosu Olimpijskog centra Jahorina, staze su kao i svih ovih godina idealno pripremljene“, naglasio je Lolović.

Sutra, 29. februara u 10.00 časova počeće trka veleslaloma na stazi „Olimpijski veleslalom“ Prača, a u četvrtak 1. marta od 9.30 održavaće se slalom trke na stazi „Olimpijskog slaloma“ u Rajskoj dolini.

Budžet za organizaciju takmičenja je 150.000 KM. Vlada Srpske je učestvovala sa 70.000 KM, a ostatak su obezbijedili opština Pale, Grad Istočno Sarajevo i sponzori.

Nagrada za prvoplasiranog takmičara je 1.000 evra, drugoplasiranog 500, a trećeplasiranog 300 evra.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=SLozfklslUg&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare