Srpska polaže nadu u razvoj Istočnog Sarajeva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Republika Srpska polaže posebnu nadu u razvoj Istočnog Sarajeva, kao važnog dijela Srpske, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Nakon današnjeg razgovora sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem, Radmanović je rekao novinarima da će, koliko to bude moguće, kroz razne kontakte u institucijama BiH i Vladi Republike Srpske nastojati da pomogne ljudima koji žive u ovoj lokalnoj zajednici.

On je naglasio da je spreman da pomogne svakome koliko to može i koliko je to u njegovoj nadležnosti.

Govoreći o konkretnim projektima, on je naveo da je sa nivoa BiH u Istočnom Sarajevu planirana izgradnja objekta za institucije BiH i tu se direktno može pomoći.

On je podsjetio da i neke druge institucije, kao što je Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, imaju određene planove na teritoriji Istočnog Novog Sarajeva, gdje se, takođe, može pomoći.

Radmanović je istakao da je na ovom području važnija pomoć Vlade Republike Srpske, od završetka poslova na području grada, kao što je zgrada Skupštine grada, do konkretne podrške koja je već obećana za sportsku dvoranu, puteve, obdanište i drugo u ovoj lokalnoj zajednici.

„Na tome se radi. Upoznat sam sa svim i hoću da pomognem“, naglasio je Radmanović, dodavši da je došao u svoju lokalnu zajednicu u kojoj živi i da želi da joj pomogne.

On je rekao da je danas upoznao jednu mladu ekipu koja je spremna da uloži sve napore i energiju da od ovoga prostora napravi jedan lijep mali grad.

Na pitanje da li će razgovarati i sa ostalim načelnicima opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da načelnici imaju uvijek priliku da razgovaraju s njim, ali da neki to neće da rade i naveo primjer prethodnog načelnika ove opštine Gojka Draškovića.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da je na današnjem sastanku razgovarano o životnim temama koje tište građane u Istočnom Sarajevu i ovoj lokalnoj zajednici, kao i o načinu povezivanja opštine sa institucijama BiH i Republike Srpske.

„Pričali smo o infrastrukturnim projektima, stanju u oblasti privrede, kulture i sporta, zdravstvenog sektora“, rekao je Ćosić i dodao da će u svakom sektoru kandidovati po neki projekat prema institucijama BiH i Vladi Republike Srpske.

On je naglasio da su razgovarali i o proširenju postojeće zgrade Doma zdravlja i najavio da će ovih dana biti potpisan i sporazum sa opštinom Istočna Ilidža u vezi sa tim koja je zajedno sa opštinom Istočno Novo Sarajevo osnivač ove zdravstvene institucije.

Ćosić je rekao da su od sredstava kreditnog zaduženja, koje su juče usvojili na sjednici Skupštini opštine, predvidjeli 100.000 KM za tu namjenu, a siguran je da će u ovom projektu dobiti i podršku Vlade Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, na području opštine postoje mnogi započeti projekti koje treba završiti, kao i novi koje treba implementirati da bi grad i opština dobili obilježje jedne urbane sredine.

On je rekao da kreditno zaduženje od dva miliona KM neće pokriti sve dugove, već dio onih dugova gdje se prijeti tužbama. Ćosić je dodao da je opština suočeni sa tužbama od 129 dobavljača, kojima nisu plaćene obaveze.

Ćosić se nada da će u narednom budžetu uspjeti isplanirati ta sredstva i da će 2014. godini isplatiti sve dugove u iznosu od oko 1.420.000 KM kratkoročnih obaveza i 2.100.000 KM tekućih dugoročnih obaveza po osnovu kredita.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare