Otvoren Akva park

0

FOČA – U okviru svečanosti otvaranja Akva parka u Foči danas će biti promovisani vodeni sportovi.

Rijekom Drinu između dva gradska mosta spustiće se kajakaši iz Zvornika, Sarajeva, Goražda i Mostara, a na olimpijskom bazenu, jednom od tri koji su otvoreni sinoć, biće odigrana i vaterpolo utakmica između hercegnovskog “Jadrana” i Plivačke vaterpolo akademije iz Sarajeva.

Svečanosti će biti završene večeras promocijom kulinarskih specijaliteta sa područja opštine Foča i koncertom lokalnih kulturno-umjetničkih društava “Foča” i “Vila”.

U okviru Akva parka na lokalitetu ušća Ćehotine u Drinu izgrađena su tri bazena – dječiji, rekreativni i olimpijski.

Radovi su trajali tri godine i finansirani su iz budžetskih
sredstava opštine Foča u iznosu od 2.700.000 do 3.000.000 KM.

“Mi smo se opredijelili da imamo dva događaja – otvaranje turističke
sezone u Foči i ono je krenulo stvarno briljantno. Bilo je bilo više od 140 čamaca samo na raftingu Tarom, a ovo je dodatak turističkoj
ponudi opštine foče”, rekao je na sinoćnjem otvaranju načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović.

On je dodao da izgradnja Akva parka na neki način omogućava da rafting sa rijeke Tare bude produžen do centra grada, saopšteno je iz opštine Foča.

“Trenutno u Akva parku radi dvadesetak ljudi i to, uglavnom, mladih sportista koji mogu naći budućnost u vodenim sportovima”, rekao je Krsmanović.

Nakon svečanog otvaranja, fočaci su sa gostima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i drugih krajeva BiH uživali u dvočasovnom koncertu popularne beogradske pop pjevačice Aleksandre Radović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments