Otvoren 9. Međunarodni košarkaški kamp na Jahorini

0

Na Jahorini je juče otvoren IX međunarodni košarkaški kamp Hypo Three Points koji već godinama na ovoj olimpijskoj ljepotici okuplja veliki broj mladih talenata kao i izvrsnih trenera i poznatih košarkaša iz BiH i regiona. Generalni sponzor kampa je Hypo Alpe Adria AD Banjaluka a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS uz podršku Košarkaških saveza BIH i RS i Olimpijskog komiteta BiH. Kamp Hypo Three Points projekat je košarkaškog kluba Zvezda iz Banjaluke napravljen sa ciljem edukacije mladih igrača u segmentu njihove sportske nadogradnje. Već devet godina Jahorina nudi izuzetne uslove za održavanje ovog kampa kroz koji je do sada prošlo oko 5000 dječaka i djevojčica uzrasta od 6 do 17 godina, te veliki broj slavnih košarkaških imena. Uz pomoć vrhunskih sponzora, kao i podrške velikih košarkaških klubova kako ističu organizatori kampa Hypo Three Points košarkaški trener Boban Stanojević i predsjednik Košarkaškog kluba Zvezda iz Banjaluke Neđo Macanović, iz godine u godinu podiže se kvalitet rada i usluga.

Košarkaški kamp na Jahorini ove godine je po prvi put posjetio klub „Findo“ iz Doboja, a trener Željko Babić oduševljen je uslovima rada koje nudi olimpijska ljepotica.

Živorad Jaćević, koordinator mlade selekcije Košarkaškog kluba Sloga iz Kraljeva koji je na Jahorini kao trener već peti put, kaže da je kamp iz godine u godinu sve kvalitetniji.

Ove godine košarkaški kamp na Jahorini posjetiće oko 600 mladih igrača, a pored programa namjenjenog njima kamp organizuje i program edukacije mladih trenera.

(RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare