Otvaranjem novih radnih mjesta sačuvati stanovništvo

0

ŠEKOVIĆI – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Šekovićima da je samo otvaranjem novih radnih mjesta moguće sačuvati stanovništvo i ljudima omogućiti da u svojim lokalnim zajednicama rade i ostvaruju se.

“To ne može da stvara samo lokalna zajednica i Republika Srpska. Inicijative za te poslove treba da postoje i u privatnom sektoru, koje će naići na podršku lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i svih institucija u Republici Srpskoj”, izjavio je Čubrilović novinarima nakon razgovara sa načelnikom ove opštine Momirom Ristićem i predsjednikom Skupštine Mitrom Lazićem.

Čubrilović je rekao da u Šekovićima, kao i u mnogim lokalnim zajednicama u Srpskoj, treba mnogo više da se poradi na otvaranju novih radnih mjesta, jer je zabrinjavajuće visok procenat nezaposlenih, posebno mladih ljudi.

Predsjednik parlamenta Srpske je istakao da je važno da je lokalno rukovodstvo taj problem uočilo i da radi na njegovom rješavanju, vlastitim inicijativama i idejama.

Načelnik opštine Šekovići Momir Ristić rekao je novinarima da je sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao o situaciji u opštini Šekovići.

“Izvijestili smo ga da opština funkcioniše onako kako treba, da je likvidna i da nema nikakvih opterećenja. Svi projekti koji su planirani za ovu godinu idu svojim tokom”, rekao je Ristić.

Ristić je istakao da je projekat uređenja korita rijeke Drinjače poduhvat od istorijskog značaja za stanovnike te opštine, koju su 2014. godine pogodile katastrofalne poplave.

“Uređeno je oko 3.200 metara korita kroz grad. Projekat je vrijedan 7.000.000 KM i vjerujem da će 28. avgusta, na Dan opštine, svečano biti obilježen završetak ovog poduhvata”, rekao je Ristić.

Ristić je dodao da je, u saradnji sa resornim ministarstvima, dogovorena finansijska podrška od 700.000 KM za uređenje puteva u seoskim područjima ove opštine.

Predsjednik šekovićke skupštine Mitar Lazić novinarima je izjavio da je zahvalan Čubriloviću na današnjoj posjeti i pomoći u realizaciji projekata u toj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments