Otvaranje Balkanskog radiološkog kongresa

0

Na Jahorini će večeras biti svečano otvoren trodnevni Drugi balkanski radiološki kongres u Republici Srpskoj sa međunarodnim učešćem, kome će prisustovati oko 250 eminentinih stručnjaka iz ove oblasti.

Predsjednik Organizacionog odbora Drugog balkanskog radiološkog kongresa u Republici Srpskoj Dejan Pavlović izjavio je Srni da je sve veće interesovanje specijalista radiologije i diplomiranih inženjera medicinske radiologije, radioloških i tehničara nuklearne medicine za učešće na Balkanskom radiološkom kongresu.

„Nas 250 će u ova tri dana govoriti i razmjenjivati iskustva koja unapređuju svakodnevnu praksu i interventnu radiologiju do dijagnostifikovanja i unapređenja u radu, a sve u interesu pacijenata. Znanje će prenijeti i najeminentniji stručnjaci iz Beograda, Novog Sada, Banjaluke, Foče, Sarajeva, Splita, Tuzle…“, rekao je Pavlović.

Kada je riječ o znanju, kaže on, radiološke metode u Srpskoj i BiH, ali i u zemljama u okruženju idu u korak sa vremenom. „Naš cilj je da, razmjenom međusobnih iskustava, učestvujemo i u zajedničkim projektima kako bismo poboljšali i opremu“, naglasio je Pavlović.

On je napomenuo da je ovo jedno od rijetkih stručnih druženja u okruženju koje okuplja sve najznačanije aktere iz struke koji su poboljšali rad u medicinskoj radiološkoj dijagnostici.

Počasni predavač biće jedan od najvećih svjetskih stručnjaka iz oblasti interventne radiologije Enco Durante, potpredsjednik Svjetske asocijacije ultrazvučne dijagnostike.

Durante će održati predavanje o temi „Interventna radiologija – postavljanje dijagnoze radi lakšeg izvođenja operacije“, o čemu je nedavno govorio i na Svjetskom kongresu radiologa u Dubajiu.

Kongres, koji će biti održan u hotelu „Termag“ na Jahorini, biće završen u nedjelju, 28. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments