Otkrivena Spomen ploča Mladoj Bosni

0

U okviru aktivnosti obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata, danas je na Palama u organizaciji Opštine Pale postavljena i svečano otkrivena spomen ploča Vidovdanskim herojima – članovima pokreta „Mlada Bosna“.

Na spomen ploču koja je postavljena na zgradu Kulturnog centra „Pale“ ispisana je posveta Vidovdanskim herojima povodom „stogodišnjice sarajevskog atentata i vapaja za slobodu“ uz vječnu slavu i poštovanje građana opštine Pale.

Otkrivajući spomen ploču, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da ova ploča čuva uspomenu na ljude koji su u to vrijeme imali vizionarske ideje koje su se odnosile na slobodu svih slovenskih naroda, a takve ideje sigurno zaslužuju poštovanje.

Kovačević je podsjetio da je na području opštine održano mnoštvo manifestacija kojima je odata počast pripadnicima pokreta „Mlada Bosna“ kao što je polaganje vijenaca na spomenik žrtvama Prvog svjetskog rata na dan rođenja Paljanina Trifka Grabeža, potom svečana akademija Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, filmski program i postavka izložbe u organizaciji Kinoteke Republike Srpske.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/spomen-ploca-mlada-bosna-vidovdan-2014/] width=[80] height=[80] title=[Otkrivena Spomen ploča Mladoj Bosni] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb80_] thumb_cache_dir=[thumbs80] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare