Otkrivena ploča zahvalnosti slovenačkoj vladi

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i direktor Centra za međunardonu saradnju i razvoj Slovenije Gašpar Jež otkrilu su danas ploču na Sportsko-poslovnom centru “Peki”, kojom opština odaje priznanje slovenačkoj Vladi koja je donirala 200.000 KM za nabavku sportske opreme prilikom izgradnje ovog centra. Kovačević je istakao da su ta sredstva bila od velikog značaja za opštinu jer su donirana u momentu završetka dvorane, kada je bilo potrebno nabaviti sportsku opremu, parkete, stolice, koševe.

“Vlada Slovenije je zaslužna što sada imamo jednu od najopremljenijih dvorana u Republici Srpskoj i BiH”, rekao je Kovačević i dodao da na Palama ima 25 sportskih klubova i 5.000 studenata.

On je naglasio da se u dvorani već održavaju brojna takmičenja i za 25. decembar najavio košarkašku utakmicu reperezetacija Srbije i Republike Srpske.

Kovačević je zahvalio Vladi i Centru za međunarodnu saradnju i razvoj Slovenije i izrazio nadu za nastavak i intenziviranje saradnje i u drugim oblastima.

On je podsjetio da je završen sportski dio dvorane i da je oko 2.700 metara kvadratnih dodijeljeno Fakultetu fizičke kulture, te dodao da će prostor koji nije završen biti izdat pravnim licima na korištenje do završetka projektne dokumentacije.

Direktor Centra za međunardonu saradnju i razvoj Slovenije Gašpar Jež podsjetio je da Vlada Slovenije od 2007. godine, posredstvom Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, podržava razvojne projekte u BiH.

“Naši su prioriteti zaštita okoline i društveni razvoj i nadam se da će biti novih ideja i projekata koje će Vlada Slovenije podržati putem Centra”, naglasio je Jež.

Sekretar u Ambasadi Slovenije u BiH Matija Bučan naglasio je da će se i ubuduće zalagati da što više razvojnih projekata bude realizovano širom BiH, ističući da Sportsko-poslovni centar “Peki” izgleda izvanredno i da se, zahvaljujući tome, može očekivati unapređenje sporta na Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/delegacija-slovenije-pale-12-12-2012/] width=[54] height=[54] title=[Otkrivena ploča zahvalnosti slovenačkoj vladi] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments