Osveštani temelji i položen kamen temeljac priprate hrama u Ozerkovićima

0

SOKOLAC – NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je danas temelje buduće priprate Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima i položio kamen temeljac.

„Ovo je veliki istorijski dan, jednako kao i kada je ovaj hram osnovan prije dvadesetak godina, kada su blagosloveni temelji malog hrama“, istakao je mitropolit Hrizostom.

Vladika je izrazio zadovoljstvo što se danas hram poroširuje, te istakao da je došlo vrijeme da hramovi postaju tijesni i da ih treba graditi.

Nastojatelj manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, iguman Georgije Stanković rekao je Srni da je mitropolit Hrizostom danas položio povelju u temelje hrama u kojoj je opisan trenutak i sve ono što ovaj trenutak donosi.

On je dodao da se ovaj hram širi jer je postao premali blagodareći trudu monaštva i vjernika i da se „zidanjem buduće priprati širi hram, onako kako su to radili preci“.

Iguman Georgije je naveo da su vjernici donatori proširenja hrama, a da projekt buduće priprate hrama finansira porodica Stanojlović iz Bijeljine, supružnici Dragan i Veronika.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima sagrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica, a njegovi temelji osvešani su 2002. godine.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare