Osveštan centralni spomenik poginulim borcima

0
Osveštan centralni spomenik poginulim borcima

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na vojničkom groblju „Vranješ“ na području opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje je sahranjeno 96 poginulih srpskih boraca, danas je osveštan centralni spomenik poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da mu je drago što je završena gradnja spomenika i postavljena ograda oko groblja u dužini od oko 165 metara, u šta je uloženo oko 15.000 KM.

Ćosić, koji je položio vijenac na spomenik, zahvalio je opštinskoj Boračkoj organizaciji za brigu i pažnju koju, uz podršku opštinske uprave, poklanja boračkim kategorijama u Istočnom Sarajevu.

On je istakao dobru saradnju lokalne zajednice i opštinske Boračke organizacije kada je riječ o pomoći i podršci boračkim kategorijama.

Ćosić je istakao da su prošle godine obnovljeni svi spomen-krstovi na vojničkom groblju u Miljevićima, te dodao da će opština nastaviti da pomaže i dovršetak izgradnje hrama Svetog Varnave na Vranješu.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak zahvalio je Ćosiću za podršku, a posebnu zahvalnost uputio je protojereju-stavroforu Vojislavu Voji Čarkiću, čuvenom „popu Žući“ za koga je rekao da je tokom rata „i po danu i po noći, pod snajperskim hicima i granatama muslimanskih falangi, sahranjivao srpske borce i nevine civile“.

Ovaj događaj organizovali su Boračka organizacija ove opštine, u saradnji sa upravom opštine Istočno Novo Sarajevo i sveštenicima hrama Svetog Varnave Hvostanskog na Vranješu Bošku Tošoviću i Tihomiru Motiki.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments