Osujećen pokušaj šverca cigareta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica čiji su inicijali R.S. iz Bileće, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina jer je pokušao da prokrijumčari 1.239 boksova različitih cigareta, ukupne vrijednosti 30.000 KM.


Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se sa područja Hercegovine ilegalno transportuju duvanski proizvodi, policijski službenici su u noći između 13. i 14. septembra u Trnovu zaustavili teretno motorno vozilo „mercedes“, kojim je upravljao R.S. iz Bileće.

Na tovarnom prostoru kamiona uočena su dva rezervoara namijenjena za transport ribe, a u jednom od njih pronađena je određena količina cigareta različitih marki, za koje vozač nije posjedovao prateću dokumentaciju, saopšteno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Na osnovu saglasnosti dežurnog tužioca i postupajući po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Sokolac, izvršen je pretres navedenog teretnog motornog vozila, te je pronađeno i oduzeto 1.239 boksova različitih vrsta cigareta, vrijednosti 30.000 KM.

Izvještaj je Okružnom tužilaštvu podnesen juče, zbog postojanja osnova sumnje da R.S. nije imao ovlašćenje za trgovinu navedenih predmeta.

U samostalnu trgovačku radnju na Sokocu provaljeno je i ukradeno 2.500 KM, kao i određena količina kafe, suvomesnatih proizvoda i cigareta.

Pljačka iz prodavnice u Ulici Gruje Novakovića policiji je prijavljena juče oko 6.00 časova, a po ovlaštenju tužioca izvršen je uviđaj.

U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji za rasvjetljavanje ove krađe, navodi se u saopštenju iz CJB Istočno Sarajevo.

Sokolačka policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali D.Ć. od kojeg su privremeno oduzeli lovačku pušku, čijim je kundakom dan ranije nanio povrede licu čiji su inicijali S.P.

U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta.

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli su izvještaj protiv E.M, M.V. i H.K. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare