Осуда свих облика насиља, подршка полицији

0
ПАЛЕ, 5. ЈУНА /СРНА/ - Ванредна сједница Скупштине општине /СО/ одржана данас на Палама.

Одборници Скупштине општине /СО/ Пале данас су на ванредној сједници усвојили закључке којима категорично осуђују све облике насиља усмјерене против физичких лица и имовине и подржавају надлежне органе Републике Српске, првенствено Полицијску управу Источно Сарајево која ради на расвјетљавању кривичних д‌јела.

Одборници СО Пале дају подршку Полицијској управи Источно Сарајево и да у сарадњи са Од‌јељењем за високотехнолошки криминалитет предузме све неопходне мјере и радње на откривању и привођењу починилаца лажних дојава о постављеним бомбама, те налажу да комунална полиција уз асистенцију Полицијске станице Пале врши строге контроле о одређивању радног времена правним лицима и самосталним предузетницима.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић сматра да је Скупштина поступила одговорно сазивајући ванредну сједницу о стању безбједности у овој локалној заједници након паљења два аутомобила на Палама.

ПАЛЕ, 5. ЈУНА /СРНА/ – Oдржана јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси.

Он је захвалио свим одборницима што су једногласно усвојени закључци у којима су осуђена сва девијантна понашања, као и све што штети имиџу општине Пале, те нарушава безбједност становништва.

Стајчић је рекао новинарима да су се сви одборници сагласили да Полицијска управа Источно Сарајево ради добро и зато додатно пружају подршку свим полицијским службеницима у њиховом раду, те изразио увјерење да ће што прије бити откривени починиоци, а правосудне институције предузети радње из њихових надлежности да би овај случај био ријешен.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је одборницима за подршку коју су му упутили с обзиром на то да је запаљен аутомобил његовог сина. Он сматра да је то подршка и свим становницима локалне заједнице који очекују безбједност.

Југовић је, одговарајући на питање новинара да ли је његова породица у страху, рекао да његов син, који има има 30 година, отац је троје д‌јеце, узоран грађанин и нема никакве везе са политиком, жели да буде заштићен.

„То очекује и од мене као начелника Пала и од начелника Полицијске управе Источно Сарајево Бранимира Шеховца, да буде заштићен јер је примјерен и узоран становник. Порука свим становницима јесте да морамо бити заједно и истрајати, да се више никоме не десе овакве ствари“, нагласио је Југовић.

Он је рекао да су зато донесена четири закључка којима се даје подршка Полицијској управи Источно Сарајево, која се максимално труди да нађе починиоце паљења аутомобила ради рјешавања дилеме да ли постоје налогодавци и шта је позадина тог кривичног д‌јела.

„Вјерујем у институције Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Српске, Полицијску управу Источно Сарајево – они ће сигурно у наредном периоду успјети да приведу правди починиоца. Поручујем становницима Пала да немају разлога за забринутост. Ово се дешавало и прије, дешаваће се у свим друштвима и то није разлог да изгубимо вјеру у себе, у Полицијску управу“, рекао је Југовић.

ПАЛЕ, 5. ЈУНА /СРНА/ – Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац у изјави новинарима након данашње ванредне сједнице Скупштине општине /СО/ Пале.

Он сматра да један инцидент није разлог да се поклекне.

„Морамо бити јединствени, окупљени око битних питања, инфраструктуре, побољшања живота, очувања позиције Пала као значајног туристичког мјеста, као што је данас показано“, истакао је Југовић.

Он је навео да закључци нису донесени само декларативно, већ ће у наредном периоду сви одборници бити заједно, превазилазити проблеме и зато су се окупили данас, јер ће истрајати и нико их неће заплашити у борби за достојанство, демократију, стабилност, мир и за д‌јецу.

Југовић је захвалио начелнику Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиру Шеховцу што добро ради посао.

Шеховац је рекао да је стање безбједности на подручју Управе стабилно и задовољавајуће, те да ће посљедњи догађаји сигурно бити расвијетљени у наредном периоду.

„Онај ко је починио кривично д‌јело мораће да се суочи са посљедицама. Под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево спроводимо одређене мјере и радње, а јавност ће бити благовремено обавијештена о свим детаљима истраге“, поручио је Шеховац.

Шеховац је истакао да су, када се сагледа уназад 10 година и више, направљени озбиљни помаци када је ријеч о безбједности грађана на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево и општине Пале, а у наредном периоду биће настављене све активности и неопходне мјере и радње како би стање безбједности било још боље, а грађани безбједнији.

На Палама су у нед‌јељу, 2. јуна, око 1.00 час горјела два аутомобила „шкода“ у власништву лица чији су иницијали Ђ.Ј и О.В. из ове општине и једно возило је у потпуности изгорјело, а друго д‌јелимично.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare