Osuda politike Suda i Tužilaštva BiH i brutalnog metoda hapšenja

0

Boračka oranizacija opštine Pale oštro je osudila dosadašnju politiku Suda i Tužilaštva BiH, koji dominantno procesuiraju pripadnike srpskog naroda.

„Nismo spremni da stanemo ni iza jednog pojedinca koji se ogriješio o ratne konvencije, kao što niko ne može biti unaprijed odgovoran dok mu se u zakonskom postupku ne dokaže odgovornost“, navodi se u saopštenju opštinske Boračke organizacije izdatom povodom jučerašnjeg hapšenja devet lica na Sokocu osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti u Novoseocima.

Boračka organizacija posebno je osudila brutalan način hapšenja stanovnika Sokoca, koje su na pompezan način i uz demonstraciju sile izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH u prisustvu članova porodica navedenih lica – starih, nemoćnih i djece.

Boračka organizacija opštine Pale pozvala je Vladu Republike Srpske i lokalne zajednice da pruže pravnu i svaku drugu pomoć kako bi se brže došlo do istine.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH juče su, postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na Sokocu i u Sarajevu uhapsili devet lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo zločin protiv čovječnosti u Novoseocima u opštini Sokolac 1992. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare