Ostvariti razumijevanje između različitih socijalnih grupa

0

MILIĆI – Omladinci iz Milića poručili su danas povodom 16. novembra – Međunarodnog dana tolerancije, da je potrebno ostvariti razumijevanje između različitih socijalnih i društvenih grupa, mlađih i starijih osoba, te naroda i religija.
Na Trgu rudara okupili su se milićki osnovci, srednjoškolci, kao i mališani iz Predškolske ustanove „Poletarac“, noseći posebnu štafetu sa figurom goluba, kao simbolom mira i tolerancije.

Član Omladinskog savjeta Snežana Dukić rekla je novinarima da su omladinci upoznali sa akcijom čelnike milićke opštine i mališane u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama.

„Želimo i da odavde, sa Trga rudara, istaknemo potrebu izgradnje mira i tolarencije, za bolje sutra svih nas“, navela je Dukićeva.

Mladen Sekulić iz Milića, koji je od rođenja paralizovan, istakao je da predrasude i stereotipi koje ljudi imaju prema invalidima predstavljaju posljedicu neobavještenosti i odsustva komunikacije.

„Ovo je problem kojem morate da pristupite hladne glave, bez viška emocija. Ako neko ne razumije o čemu je riječ, zbog čega je neko u kolicima, morate da mu pružite jasan odgovor, da to može svakome da se desi“, kaže Sekulić.

Današnji skup na Trgu rudara organizovao je Omladinski savjet Milići, a obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije podržala je kancelarija OEBS-a u Srebrenici.

U okviru ove kampanje, OEBS je u Omladinskom savjetu Milići organizovao i okrugli sto o temi „Stereotipi i predrasude“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare