Ostvarena rekordna dobit od osnivanja preduzeća do danas

8

Poslovanje „Elektrodistribucije“ Pale prvi put nakon nekoliko godina ocijenjeno je pozitivnom ocjenom revizora, bilansi preduzeća pokazuju da su, u izazovnoj godini kakva je bila 2020. godina, uspješno servisirani svi tekući rashodi, a preduzeće je ostvarilo dobit od 938.686 KM, što je rekordna dobit od njegovog osnivanja do danas.

Nadzorni odbor Zavisnog preduzeća „Elektrodistribucija“ a.d. Pale usvojio je na današnjoj sjednici Izvještaj nezavisnog revizora revizorske kuće Grant Thornton Banjaluka za 2020. godinu.

Nezavisni revizor utvrdio je da priloženi finansijski izvještaji daju istinit i objektivan prikaz po svim materijalno značajnim aspektima, finansijskog stanja Društva na dan 31. decembra 2020. godine, kao i rezultata njegovog poslovanja i tokova gotovine za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa računovodstvenim propisima važećim u Republici Srpskoj, te je s tim u vezi poslovanje Društva ocijenjeno pozitivnim revizorskim mišljenjem.

Revizija nezavisne revizorske kuće Grant Thornton obuhvatila je bilans stanja društva na dan 31. decembra 2020. godine, bilans uspjeha, izvještaj o ostalim dobicima i gubicima perioda, izvještaj o promjenama na kapitalu i bilans tokova gotovine za godinu koja se završava na navedeni datum, uključujući i napomene uz finansijske izvještaje koje uključuju i pregled značajnih računovodstvenih politika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
8 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jeste li vidjeli ljudi šta sve reče Grant Thornton, a svaka im čast. Ovo živo interesuje i građane Pala i korisnike usluga EDB „Pale“. Da ovo nisam pročitao ne bi mogao zaspati, ovako mi oči namazane ništa ne vidim ima da zaspim samo tako. Razmišljao sam i da se isključim sa EDB „Pale“ da uzimam struju preko nekoga drugo, ali kako pročitah šta ovi iz Grant Thornton rekoše e svaka čast.

To vam je domaćinsko rukovođenje firmom,bravo za Aca i DEMOS.Kada bi sve državne firme ovako poslovale bili bi ko Švajcarska.

Sarkazam u glasu naroda, divno.

Žalosno je sto neko ne napise novinarski članak da mladje informaticare za tastaturama upozna o poslovanju preduzeca na teritoriji nase Sarajevsko Romaniske regije u periodu od 95 pa do 2015 dok je njima upravljao SDS i „Osnivači Republike Srpske“. Čisto poređenja radi mnogi se i ne sjecaju sta je sve ovde svojevremeno postojalo. Pa tek onda da pričamo o sarkazmu naroda. Tesko da mi dalje od Visočkih koža da maknemo. L.P.

to sto jedni nisu dobro upravljali ne znaci da drugi upravljaju dobro. mescini, isto sve

Znam ja kako je bilo nisam ja „mladji informaticar za tastaturom“ kako vi kažete, znam kome smo za šta davali pare i nismo dobijali obećano. Isto tako znam da sam se 2000 godine prijavio na konkurs za posao u državnoj firmi i dobio posao bez ikakve stranačke ili bilo kakve druge veze. Danas kada neko dobije posao prvo što pitamo u kojoj je stranki ili ko ga je zaposlio. Vidim da je Vama teško da maknete dalje od Visočkih koža dok su oni koji su „bili zeduženi“ za njih davno krenuli naprijed i ne moram Vam govoriti sa kime sada sarađuju…

Da nije žalosno, bilo bi smiješno! EDB Pale pokriva 10 opština i ostvarila dobit od samo milion KM. U normalnim zemljama ta dobit bi bila višestruko veća, jer tamo nema javašluka, krađe, lopovluka i što je najvažnije, nema uvučene politike.
Prethodnih godina je bilo još gore…, veliki gubici, jer su se pare izvlačile za sve i svašta u privatne potrebe!

Jes’ rekordna dobit kad stizu i rekordni racuni ni za sta. Svaka cast.