Ostojić: Drugostepenom presudom ispraviti nepravdu

0

BANJALUKA – Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić očekuje da će drugostepena presuda ispraviti nepravdu današnje sramotne odluke – oslobađajuće presude ratnom komandantu 4. korpusa takozvane Armije BiH Ramiza Drekovića.

„Sama optužnica za Kalinovik bila je smiješna i nepotpuna jer je Drekoviću i pripadnicima ovog korpusa trebalo suditi za brojna druga dešavanja, kao što je stradanje Srba na području Konjica i drugih hercegovačkih opština koje je pokrivao ovaj korpus“, izjavio je Ostojić Srni.

Ostojić očekuje da će drugostepena presuda ispraviti ovu nepravdu i da će dio srpskih žrtava proteklog rata konačno dobiti satisfakciju.

„Ukoliko se ponovi ovakva odluka i pravda ne bude zadovoljena, sigurno je da do potpunog pomirenja u BiH ne može doći i da je to još jedan korak u razgradnji složene državne zajednice zvane BiH“, poručio je Ostojić.

Nekadašnji komandant Četvrtog korpusa takozvane Armije BiH Ramiz Dreković, optužen za ratni zločin nad srpskim civilima na području Kalinovika 1995. godine, oslobođen je danas u Sudu BiH prvostepenom presudom.

Optužnica Tužilaštva BiH teretila je Dreković da je u proljeće 1995. godine izdao direktnu, strogo povjerljivu naredbu artiljerijskim jedinicama na širem području opštine Konjic da izvrše neselektivno granatiranje Kalinovika, naseljenog Srbima, u čemu je petnaestogodišnje djete ubijeno a teže i lakše ranjeno više djece i odraslih lica, te razoreno više objekata.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare