Oštetio budžet Srpske za 1.880 KM

0

ZVORNIK – Zvornička policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica čiji su inicijali V.L. /44/ iz Zvornika zbog falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, čime je oštetilo budžet Republike Srpske za 1.880 KM.

Ovo lice je osumnjičeno da je prošle godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom 13 fiktivnih naloga o plaćanju naknada za registraciju tri vozila sa računa preduzeća u korist budžeta Republike Srpske.

Osim toga, ovo lice je sačinilo fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila i te naloge ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako oni nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je izvršen prenos novca, nakon čega je te naloge priložio u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, osumnjičeni je počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, čime je oštetio budžet Republike Srpske za 1.880 KM i preduzeću čiji je vlasnik pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare