Oštećen krov sportske dvorane

0

MILIĆI – Pod teretom velike količine snijega popustio je krov sportske dvorane u Milićima, u dijelu gdje se nalazi školska fiskulturna sala.
„Krovna konstrukcija urušila se kasno sinoć, ali nije provalila u dvoranu. Jutros smo pozvali izvođače radova u dvorani i nadzorne organe i napravili strategiju da spriječimo dalje urušavanje ovog dijela dvorane“, rekao je danas Srni načelnik opštine Milići Živojin Jurošević.

Jurošević, koji je i predsjednik Štaba za odbranu od elementarnih nepogoda, naglasio je da će na proljeće sigurno biti neophodna i rekonstrukcija kompletnog krova male dvorane.

Na sastanku Štaba odlučeno je da odmah bude angažovana ekipa vatrogasaca koja će danas čistiti snijeg sa krova dvorane, da bi bila spriječena mogućnost havarije krova velike sportske dvorane.

Štab je konstatovao da je do danas očišćeno više od 90 odsto lokalnih puteva, te da će tokom dana mehanizacija čistiti nekoliko nekategorisanih dionica.

„Radićemo u selima Vrtoče i Gerovi, a nastavićemo i probijanje puta od Đila preko Rupovog brda do Štedre, gdje su uslovi za rad mehanizacije veoma složeni“, rekao je Jurošević.

U toku je i dostavljanje humanitarne pomoći socijalno najugroženijim porodicama u udaljenim seoskim područjima. Jurošević je rekao da je juče dostavljena pomoć za 10 porodica, a danas će interventnu pomoć primiti još 29 najugroženijih porodica ili pojedinaca.

Prema njegovim riječima, uredno je snabdijevanje električnom energijom i vodom.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare