Ostalo neotkupljenih 58 državnih stanova

0

ROGATICA – U opštini Rogatica ostalo je neotkupljeno 58 državnih stanova, navodi se u Informaciji o realizaciji procesa privatizacije državnih stanova do kraja prošle godine, koju su danas usvojili odbornici Skupštine opštine /SO/.
Prema podacima iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, u proces otkupa je ušlo ukupno 806 stambenih jedinica, a otkupljeno je 748 ili 84,13 odsto od ukupno 889 stanova u državnom vlasništvu, odnosno 90,66 odsto od broja stanova koji su ušli u proces privatizacije.

U proces privatizacije nisu ušla 83 stana iz sljedećih razloga – za 30 stanova nije izvršen zvaničan povrat imovine, za 36 stanova nisu blagovremeno pokrenute aktivnosti obnove, jedan stan je rekonstrukcijom objedinjen sa većim, dva stana su pretvorena u poslovne prostorije, a 14 stanova se nalazi u zgradi socijalnog stanovanja i ne mogu biti predmet privatizacije.

Na račun Fonda stanovanja Republike Srpske uplaćeno je 1.210.747 KM sa područja ove opštine.

Odbornici su usvojili Informaciju o realizaciji procesa registracije zajednica etažnih vlasnika sa stanjem do kraja prošle godine, u kojoj je navedeno da je 40 od ukupno 48 zajednica etažnih vlasnika izvršilo upis u registar ili 83,33 odsto.

Na ovaj način registrovano je 668 vlasnika stanova, što znači da je od ukupno otkupljenih 748 registrovano 89,30 odsto stanova.

Opštinski parlament je usvojio Informaciju o stanju upravnog rješavanja za prošlu godinu, prema kojoj su se u Opštinskoj upravi nalazila 4.052 prvostepena upravna predmeta.

Riješeno je 4.019 predmeta ili 99,19 odsto, a 33 predmeta ili 0,81 odsto nisu riješeni u ovom izvještajnom periodu i preneseni su u ovu godinu.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije opštine Rogatica imenovana je Tijana Brkić, a za vršioca dužnosti načelnika za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije imenovana je Željka Kojić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare