Ostalo još devet slobodnih mjesta

0

U Srednjoškolskom centru „Pale“ ostalo je još devet slobodnih mjesta za upis učenika u narednu školsku godinu.


Predsjednik upisne komisije u ovoj obrazovnoj ustanovi Slađana Obradović-Karavdija rekla je Srni da je u prva dva roka upisano 159 učenika od planiranih 168.

„Sva zanimanja su u potpunosti popunjena osim gimnazije gdje je ostalo devet slobodnih mjesta za treći upisni rok. Formiraćemo tri odjeljenja gimnazije po 20 učenika od planiranih 24“, rekla je Karavdijeva.

Ona je naglasila da ove godine najveće interesovanje vlada za kombinovano odjeljenje trećeg stepena i to za automehaničare i instalatere, koje je već u prvom upisnom roku popunjeno.

Prema njenim riječima, interesovanja za zanate je mnogo veće nego što su planirali za ovu školsku godinu, što je premašilo sva njihova očekivanja.

Ona je podsjetila da ranijih godina nisu uspjeli da formiraju nijedno odjeljenje zanatlija zbog slabog odziva.

Karavdijeva je naglasila da su i danas neki učenici došli da se upišu za zanimanje automehaničara i instalatera i da su to učenici sa malo slabijim prosjekom ocjena.

„Ukoliko bude dovoljan broj tih učenika u ovom upisnom roku, škola će se obratiti Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske sa zahtjevom za proširenje odjeljenja ili formiranje još jednog odjeljenja“, navela je ona.

Prema njenim riječima, tačna informacija o broju zainteresovanih biće poznata krajem ove ili početkom naredne sedmice.

Karavdjeva je dodala da su ove godine upisana i tri učenika sa posebnim potrebama.

Treći upisni rok počeo je danas i trajaće do srijede 5. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare