Osnovna škola /OŠ/ „Srbija“ na Palama proslavila je danas Dan škole – Svetog Ćirila i Metodija, svetitelja koji su širili pismenost i hrišćanstvo.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je istakao da je za opremanje ove škole, sa Vladom Republike Srpske obezbijeđeno 50.000 KM, a isto toliko i za osnovnu školu „Pale“.

„Opremanje škole će biti relizovano u nekoliko narednih mjeseci onako kako bude dinamika dozvoljavala i nadam se da će to biti samo jedna u nizu pomoći koja će uslijediti u narednom periodu“, rekao je Jugović i čestitao krsnu slavu svim zaposlenima.

Direktor OŠ „Srbija“ Sanja Marković rekla je da ovo deveta godina od kad se slavi Dan škole, te da je današnji program obuhvatao igre, ples, pjesme, recitacije u kojem su učestvovala djeca od prvog do devetog razreda.

Markovićeva je dodala da školu trenutno pohađa 600 učenika, zajedno sa područnom školom Podgrab, a da će u prvi razred u narednoj školskoj godini biti upisano 65 učenika raspoređenih u četiri odjeljenja.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković čestitao je slavu škole Svetog Ćirila i Metodija zaposlenima i đacima i zahvalio im na osvojenom prvom mjestu na republičkom takmičenju u fudbalu održanom u Bijeljini.

Vuković je rekao da se primjećuje nova energija od kako je novi direktor Sanja Marković na čelu škole koja je puna ideja i incijativa koje će sigurno donijeti dobre rezultate.

On je izrazio zadovoljstvo što u Istočnom Sarajevu, koje u svom sastavu ima šest opština, ne opada broj stanovnika, što govori broj upisanih prvačića, kao što je slučaj u drugim gradovima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments