Osnovci uređuju „Vikipediju“

0

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu počela je radionica „Viki-školarac“ u okviru projekta za osnivanje zvaničnog ogranka Vikipedije u Srpskoj, na kojoj učestvuje 18 učenika ove škole.

Koordinator Vikipedije za Republiku Srpsku Bojana Podgorica rekla je da ove aktivnosti imaju za cilj povezivanje obrazovnih institucija u Srpskoj u jedinstvenu mrežu u kojoj će se razmjenjivati znanja i međusobna iskustva.

Pedagog Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković podsjetila je da je Vikipedija Republike Srbije održala seminar za predstavnike lokalne zajednice, te da su se tom prilikom dva nastvnika uključila u vikipediju i počeli da uređuju stranice.

„Sva znanja prenosimo učenicima u projektu ‘Viki-školarac’, a pokazalo se da je grupa veoma dobro organizovana, sinhronizovano rade, a rezultati se pokazuju, jer nam se javljaju administratori koji prate naš rad preko viki mreže“, kaže Novakovićeva.

Ona dodaje da su uključeni učenici od šestog do devetog razreda i da kroz ovu radionicu stiču znanja, a direktno ih primjenjuju na vikipediji.

Učesnik radionice Đorđe Đurović kaže da je vikipedija vrlo zanimljiva.

„Smatram da se vikipedija treba upotrebljavati jer služi za proširivanje znanja i kroz rad smo mnogo i naučili“, kaže Đurović.

U okviru ovog projekta biće realizovane radionice na fakultetima u Republici Srpskoj i jednoj osnovnoj školi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare