Osnovci upoznati o rizicima korištenja pirotehničkih sredstava

0

MILIĆI – Predavanje o rizicima korištenja pirotehničkih sredstava danas su za osnovce u Milićima organizovali Dom zdravlja „Sveti Nikola“ i milićka Policijska stanica.

Ljekar u Domu zdravlja Milena Vasić rekla je novinarima da su učenici Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ upoznati o opasnostima od pirotehničkih sredstava, posebno petardi.

„Govorili smo o povredama koje najčešće nastaju zbog nepažljivog rukovanja, kao što su opekotine, amputacije, razderotine, oštećenje vida i sluha, te načinu na koji se možete zaštititi od povreda“, navela je Vasićeva.

Zamjenik komandira u Policijskoj stanici Milići Željko Vidović rekao je da je predavanje dio aktivnosti koja se pred nastupajuće praznike realizuje na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Akcija je preventivnog karaktera i cilj joj je da učenike informiše o posljedicama nestručnog korištenja ovih sredstava. Policija će i ove godine pojačano djelovati i na suzbijanju neovlaštene prodaje i prometa pirotehničkih sredstava“, istakao je Vidović.

Prema njegovim riječima, novčane kazne u ovoj oblasti dostižu i 6.000 KM.

Današnjem predavanju u Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ u Milićima prisustvovalo je oko 150 osnovaca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare