Osnovci posjetili vatrogasce

0
Osnovci posjetili vatrogasce

MILIĆI – U okviru programa obilježavanja Nedelje djeteta, učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Aleksa Jakšić” iz Milića danas su posjetili lokalnu Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

Učenici su se upoznali sa opremom kojom raspolažu milićki vatrogasci, a starješina jedinice Miodrag Pantić ispričao im je koji su zadaci i obaveze pripadnika ove jedinice.

U razgovoru sa mališanima, Pantić je istakao da je ta jedinica za proteklih 10 godina imali nekoliko hiljada intervencija, različitog obima i karaktera.

“Učenicima smo objasnili šta sve može da se desi prilikom požara, poplava, sabraćajnih nezgoda ili drugih vrsta nepogoda, kako da se ponašaju u takvim situacijama, šta treba, a šta ne treba da rade. Mislim da je ovo dobar način da djeca nauče nešto i o tim stvarima”, rekao je Pantić.

Pedagog u Osnovnoj školi LJubica Milanović novinarima je rekla da su učenike najviše interesovala vatrogasna vozila.

“Vatrogasci su im dozvolili da malo zavire u ta vozila i upoznaju se o tome kako se njima upravlja i na koji način se pristupa gašenju požara”, rekla je Milanovićeva.

Ona je objasnila da će milićki osnovci, u okviru Nedelje djeteta, posjetiti i Narodnu biblioteku i Muzej rudarstva, a u petak, posljednjeg dana manifestacije, biće organizovan maskenbal.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments