Osnovci obilježili školsku slavu

0
Osnovci obilježili školsku slavu

U osnovnim školama „Pale“ i „Srbija“ danas je uz lomljenje slavskog kolača, molitvu i bogat kulturni program učenika ovih škola proslavljena krsna slava Sveti Sava.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić istakao je da je Sveti Sava simbol srpske nacije koji je oplemenio dušu Srba vrlinama izvornog hrišćanstva sa istoka i koji je propovijedao na zanimljiv način i tako oblikovao poseban vid pravoslavlja, naše Svetosavlje.

„Naučio je svoj narod šta je mirenje, praštanje, istinoljublje, znanje, čast i dostojanstvo i čast. To što je oplemenio naše duše, dugujemo mu zahvalnost“, rekao je Rajić novinarima.

On je dodao da danas ovu školu pohađa 820 učenika koje podučava 55 nastavnika, da su uspjeli da opreme nekoliko kabineta novom opremom, te da se od 1. septembra nadaju povratku na kabinetsku nastavu.

Nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama Vesna Mastilo da na priredbi koju u čast Svetog Save tradicionalno organizuju svake godine, učestvuju svi uzrasti učenika.

Obilježavanju Dana škole i proslavi Krsne slave u osnovnim školama prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog i političkog života sa područja ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments