Osnovci kroz predstavu „Mirka“ učili o bezbjednosti u saobraćaju

0

ISTOČNA ILIDŽA – U Osnovnoj školi /OŠ/ „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima u Istočnoj Ilidža danas je izvedena pozorišna predstava „Mirka“ koja kroz 10 lekcija treba da pomogne djeci da nauče da se bezbjedno ponašaju u saobraćaju.

Viši stručni saradnik za preventivu iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milan Tešić rekao je Srni da je u ovoj godini planirano da predstava „Mirka“ bude izvedena u 17 opština, a planirano je izvođenje i u narednoj godini.

„Suština je da se na zabavan način predstave pravila bezbjednog ponašanja djece u saobraćaju“, naveo je Tešić.

On je napomenuo da djeca treba da nauče kako treba prelaziti ulicu preko pješačkog prelaza, kojom stranom se treba kretati duž ulice, da li treba nositi fluorescentnu odjeću ili ne, te kako se prelazi ulica na raskrsnicama sa semaforima.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto savez Srpske od 2014. godine realizuju izvođenje ove predstave, koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta.

Predstavu „Mirka“ su za učenike osnovnih škola „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima i „Jovan Dučić“ iz Kasindola izveli studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Predstavu je do sada pogledalo oko 11.000 djece u 44 lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare