Osnovci iz Pala boravili u trodnevnoj posjeti Mladenovcu i Beogradu

0

Učenici Osnovne škole „Pale“ i članovi SPKD „Prosvjeta“ Pale boravili su u proteklom periodu u trodnevnoj posjeti Mladenovcu i družili se sa učenicima Osnovne skole „Bora Lazić“, članovima KUD-a Šumadija i Sveti Sava iz Beograda.

Program posjete je obuhvatao posjetu kulturno istorijskim znamenitostima Mladenovca: Manastir Pavlovac iz XV vijeka, spomen obilježje mjesta smrti despota Stefana Lazarevića iz 1427. godine i spomen česmu Crkvenac koja je pod zaštitom države.

Drugog dana boravka učenici su obišli znamenitosti Beograda, a posebnu pažnju učenika izazvala je posjeta Muzeju Nikole Tesle i obilazak Kalemegdana.

Nakon toga nastupili su na 21. Međunarodnim susretima prijatelja folklora u velikoj sali Dječijeg kulturnog centra u Beogradu gdje su predstavili Srpske gradske igre i družili se sa folklorašima iz Srbije i Bugarske.

Direktorica Mladenovačke osnovne škole, Violeta Ninković i direktor OS „Pale“ Aleksandar Rajić izrazili su zadovoljstvo uspješsnom razmjenom dječijeg programa i usaglasili se da, na zadovoljstvo djece, dvije škole nastave druženje i razmjenu iskustava u saradnji sa dva kulturna društva.

„Razmjena učenika je jedna od programskih aktivnosti Osnovne skole „Pale“, a ovom prilikom dogovorili smo dalje korake i radionice koje će učenici naših škola raditi u budućnosti, kako bismo nastavili saradnju, razmjenu kulturnog programa i druženje naših učenika i nastavnika“, izjavio je Rajić.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare