Osnovci i predškolci upoznati o radu policije

0

ZVORNIK – U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske – 4. aprila, danas su za učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ i djecu iz vrtića „Naša radost“ pripadnici Stanice javne bezbjednosti Zvornik organizovali prezentaciju materijalno-tehničkih sredstava kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske.

 

U dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ bili su izloženi kompletna oprema, oružje i sredstva koje koriste saobraćajna policija, jedinica za podršku, opšta policija, kao i kriminalistička tehnika koja se koristi prilikom uviđaja krivičnog djela na licu mjesta.

Pred djecom su se našla i policijska vozila, te policajci u uniformama saobraćajne policije, opšte policije, kao i jedinice za podršku, među kojima im je prezentovana kompletna oprema koja se koristi prilikom narušavanja javnog reda i mira, uniforma koju koriste policajci-snajperisti, alpinisitička oprema, balistička oprema i trenažna oprema.

Komandir Policijske stanice Vladan Vasilić rekao je da je cilj ovakve aktivnosti približavanje policije građanima, odnosno djeci i njihova edukacija o značaju policije i o sradnji policije sa građanima.

U okviru obilježavanja Dana policije danas će u prostorijama Stanice javne bezbjednosti Zvornik biti organizovan i prijem za penzionisane policajce, dok će sutra biti položeno cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a.

 

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare