Osnovan sportsko-rekreativni centar „Glasinac“

0

SOKOLAC – Opština Sokolac odlučila je da osnuje Javnu ustanovu Sportsko-rekreativni centar „Glasinac“ radi ostvarivanja opštih interesa ove lokalne zajednice u oblasti sporta.


Načelnik za privredu i finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj rekao je Srni da su proteklih nekoliko godina sportske aktivnosti funkcionisale posredstvom Sportskog društva „Glasinac“, koje je funkcionisalo kao nevladina organizacija.

„Pokazalo se da to nije dobro rješenje, jer je bilo šarolikosti kod prava raspolaganja pojedinim objektima i sportskim terenima“, naveo je Pržulj razloge za pokretanje inicijative o osnivanju Javne ustanove Sportsko-rekreativni centar „Glasinac“.

On je dodao da je djelatnost centra funkcionisanje sportskih objekata i sportskih klubova, fitnes centra, zabavnih i rekreativnih sadržaja, obrazovanje u oblasti sporta i rekreacije, djelatnost restorana, usluga dostave hrane, pripreme i posluživanja pića, te iznajmljivanje i poslovanje sopstvenim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup.

Pržulj je naglasio da će, u okviru novoformiranog Sportsko-rekreativnog centra „Glasinac“, funkcionisati kompleks stadiona „Bara“, sportska dvorana „Limenka“, svi sportski klubovi, sportski tereni u gradskom naselju i nova sportska dvorana u kojoj će biti sjedište ove javne ustanove.

Za vršioca dužnosti direktora Sportsko-rekreativnog centra imenovan je Milan Curović, diplomirani trener atletike.

Odluku o osnivanju Javne ustanove „Sportsko-rekreativni centar“ podržali su juče odbornici Skupštine opštine Sokolac.

Sportsko društvo „Glasinac“ sa Sokoca osnovano je 1997. godine i donedavno je okupljalo je 19 sportskih klubova, društava i udruženja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare