Osma Revija ruskog filma otvorena u tišini

0

Na Palama je večeras otvorena 8. Revija ruskog filma, a posjetioci su minutom ćutanja odali poštu tragično stradalim članovima čuvenog ruskog ansambla „Aleksandrov“.

Reviju ruskog filma na Filozofskom fakultetu otvorio je zamjenik ambasadora Rusije u BiH Petar Frolov i istakao da filmovi koji će biti prikazani svako veče do 30. decembra predstavljaju „malu zbirku modernih ruskih filmova“.

„Ova revija je pokazatelj da ruska filmska industrija postoji i da stvara filmove raznih žanrova, a nama u Ambasadi Ruske Federacije u BiH biće veoma drago da od publike čujemo utiske o kvalitetu i porukama filmskih ostvarenja“, rekao je Frolov.

On je izrazio nadu da će saradnja Ruske Federacije i BiH na svim nivoima biti još bolja i raznovrsnija.

Dekan Filozofskog fakulteta Pale Draga Mastilović rekao je da je sreća i zadovoljstvo biti domaćin Reviji ruskog filma već osmi put.

On je naglasio odličan rad Katedre za rusistiku na ovom fakultetu i dodao da će nakon današnjeg otvaranja Kutka kineske kulture, uskoro na Filozofskom fakultetu biti otvoren i Kutak ruske kulture.

Jedan od organizatora manifestacije Željko Stojanović naveo je da je misija Revije ruskog filma afirmacija ruske kulture i kinematografije.

Među mnogobrojnim posjetiocima večeras su projekciji prvog filma prisustvovali članovi moto-kluba „Noćni vukovi“ sa Pala.

Na repertoaru revije nalaze se filmovi „Svjetski poredak“ autora Vladimira Solovjeva, koji je prikazan večeras, a za koji je Stojanović rekao da „mijenja spoznaju o životu i govori o multilateralnom svijetu i budućnosti“.

Sutra će u 19.00 časova biti prikazan film „Povratak“ u režiji Andreja Zvjaginceva, a potom svako veče u isto vrijeme filmovi „Varljivo sunce dva“ Nikite Mihalkova, „Valcer oskoruše“ u režiji Aleksandra Smirnova i Aljone Semjonove, dok će posljednjeg dana revije, 30. decembra, biti prikazan film „Predsjednik“ Vladimira Solovjeva, koji govori o Rusiji nakon dolaska Vladimira Putina na vlast.

Osmu reviju ruskog filma organizovao je Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare