Oslikan mural sa likom Pavla Ninkovića

0

SOKOLAC – Na stambeno–poslovnoj zgradi u Ulici Gruje Novakovića na Sokocu oslikan je mural sa likom mladog sportiste Pavla Ninkovića /32/, nedavno preminulog od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Ninković je bio pripadnik Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, ali i ljubitelj svih vrsta adrenalinskih sportova, planinar, biciklista, ljubitelj prirode i humanista.

Ideju o muralu, iz ljubavi i poštovanja prema Ninkovićevu, pokrenuli su njegovi prijatelji.

„Ideja o oslikavanju murala sa likom uzornog mladog čovjeka i uspješnog sportiste potekla je od grupe njegovih prijatelja iz teretane u kojoj smo zajedno godinama trenirali“, rekao je Srni Nemanja Todorović, jedan od inicijatora ideje.

On je dodao da su ideju o oslikavanju murala sa likom Pavla Ninkovića podržali skoro svi stanovnici Sokoca.

Todorović je istakao da je oslikavanje murala samo prvi korak kojim odaju počast rano preminulom prijatelju, a da je sljedeći završetak Sportskog centra „Pavle“, koji je ovaj mladi čovjek započeo prije nesreće u kojoj je izgubio život.

Pavle Ninković preminuo je od posljedica teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći 6. februara na dionici magistralnog puta od Sokolac-Podromanija u mjestu Majdani.

Autor ovog murala Milan S. Milosavljević Deroks, slikar zidnog slikarstva iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare