OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću obilježila 50 godina rada

0

ZVORNIK – Osnovna škola /OŠ/ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, kod Zvornika, obilježila je danas 50 godina rada i postojanja izložbom školskih fotografija, učeničkom priredbom, predstavljanjem ručnih radova učenika i sajmom zdrave hrane.
Direktor ove škole Dragica Tubić rekla je da su se od 1966. godine, kada je škola otvorena, svi zaposleni stalno trudili da unapređuju svoj i rad učenika.

„Nadam se da se taj trud i rad vide i kroz 50 generacija koje je ova škola osposobila za nastavak školovanja u srednjim školama, po poštenim i dobrim ljudima u čijem smo razvoju i vaspitanju učestvovali“, rekla je ona i dodala da među tim ljudima ima doktora nauka, inženjera, profesora, političara, što je velika čast za ovu školu.

Ona je istakla da je škola na početku radila u mnogo skromnijim uslovima nego danas.

„Smatram da može bolje, ali ne možemo i da ne budemo zadovoljni. Putem raznih projekata i u saradnji sa resornim ministarstvom i našom Gradskom upravom trudimo se da obezbijedimo što je moguće bolje uslove za naše učenike i zaposlene“, rekla je Tubićeva.

Prema njenim riječima, najnovije što je urađeno jeste da su ove godine uspjeli da u saradnji sa Gradskom upravom uvedu centralno grijanje u područnoj školi u Kiseljaku, te da je, između ostalog, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske opremljeno pet učionica gdje je učenicima omogućeno da prate savremene trendove u nastavi.

U okviru današnje priredbe nastupili su hor, orkestar, te folklorna i dramska sekcija ove škole.

Otvorena je i izložba „Istorija škole kroz fotografiju“, na kojoj su izložene fotografije svih 50 generacija koje su pohađale školu u Roćeviću.

Sajam zdrave hrane pripremili su roditelji učenika škole, ručne radove učenici, a povodom velikog jubileja danas je izašao i list učenika „Pčelica“.

Najveću pažnju izazvala je izložba fotografija, prije svega, kod nekadašnjih učenika, koji su evocirali uspomene iz školskih dana, a jedan od tih učenika bio je i aktuelni gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Prisustvujući obilježavanju značajnog jubileja, on je rekao da je najljepših osam godina svog obrazovanja proveo baš u ovoj školi.

„Čestitam na ovom jubileju svima, sadašnjem rukovodstvu i zaposlenima i svim generacijama koje su ovdje sticale i stiču svoje osnovno obrazovanje. Ova škola je dala mnogo sjajnih ljudi, jer đaci budu manje ili više dobri, ali ovo podneblje, ova osnovna škola dala je mnogo divnih ljudi, dobrih stručnjaka u poslu kojim se bave“, istakao je Stevanović.

On je podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina u školi u Roćeviću uvedeno centralno grijanje i urađena kompletna rekonstrukcija krova.

„U naredne dvije godine obezbijedićemo sredstva da se promijeni kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, te da se uradi kompletna spoljna fasada sa termoizolacijom“, rekao je Stevanović i dodao da Gradska uprava Zvornik ulaže u obnavljanje objekata za predškolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

Učenik prve generacije škole u Roćeviću bio je LJubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

„Ako posmatram sa vremenske distance kada sam ja završio osmi razred, a to je bilo 1969. godine, i danas, velika je razlika. Mi tada nismo imali ni fiskulturnu salu ni uređeno dvorište, čak ni vodu, nego je ona donošena u kanisterima“, podsjetio je Đokić.

Prema njegovim riječima, ovdje se vidi da Gradska uprava Zvornik ima odgovoran odnos prema obrazovanju i da je obrazovanje prioritet, da ulaže u materijalnu osnovu škola, da popravlja uslove za rad i učenika i nastavnika, za šta im je zahvalio kao bivši učenik ove škole.

OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, osim Stevanovića, pohađala su još tri načelnika tada opštine Zvornik, i to Dragica Lazić, Milorad Đokić i Stevo Savić.

Škola „Vuk Karadžić“ u Roćeviću broji 520 učenika i ima dva područna odjeljenja Kiseljak i Branjevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare