OŠ „Veselin Masleša“ dobitnik prve nagrade za toleranciju

0

FOČA – Fočanska Osnovna škola /OŠ/ „Veselin Masleša“ dobitnik je godišnje nagrade za toleranciju, u izboru kancelarije OEBS-a u Foči i Koalicije udruženja građana i nevladinih organizacija „Tolerantni“.
Nagradu je uručio načelnik opštine Foča Radisav Mašić na svečanoj akademiji u Gradskom pozorištu, organizovanoj povodom Međunarodnog dana tolerancije.

U obrazloženju nagrade, između ostalog, navedeno je da OŠ „Veselin Masleša“ pohađaju i učenici iz bošnjačkih povratničkih porodica u područnom odjeljenju u Popovom Mostu, kao i u centralnoj školi u Foči.

Defektolog škole Jelena Kostić, koja je primila nagradu, rekla je da su svi u školi srećni što je njihov rad prepoznat.

„Među našim đacima su i povratnici i to funkcioniše bez ikakvih problema, a i među našim radnicima ima povratnika“, rekla je Kostićeva.

Nagradu za najbolji literarni rad o temi tolerencije osvojila je učenica OŠ „Sveti Sava“ Sara Zeljić, a najbolji likovni rad nacrtala je Nikolina Pelengić iz OŠ „Veselin Masleša“.

Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča, koji je dio Koalicije „Tolerantni“, rekao je da je Dan tolerancije prvi put obilježen svečanom akademijom, te da se nada da će opština ovu nagradu uvrstiti u dodjelu opštinskih priznanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare