Oronula zgrada policije dobija novi izgled

0

FOČA – Adaptacijom zgrade Policijske uprave Foča, koja je u toku, oronuli objekat izgrađen šezdesetih godina prošlog vijeka dobiće mnogo ljepši izgled i biće zaštićen od daljeg propadanja, čime će policiji biti omogućeni mnogo bolji uslovi za rad.

Radovi su počeli prošle sedmice, a finansiraju se sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica navodi da su predviđeni zamjena vanjske stolarije, sanacija ravnog krova i obnova fasade sa termoizolacijom.

“Od kada je zgrada napravljena, izuzev uvođenja grijanja, ovo je prvo ozbiljno ulaganje u njenu adaptaciju. Naravno da je potrebno još mnogo promijeniti, ali se nadamo da ćemo i to u narednom periodu ostvariti”, kaže Govedarica.

Nova vanjska stolarija već je ugrađena, a u toku su radovi na krovu objekta.

Govedarica ističe da je zgrada bila u izuzetno lošem stanju, da je bilo hladno, duvala je promaja od prozora, a ravni krov je na pojedinim mjestima prokišnjavao.

“Takođe, dotrajala fasada davala je zgradi ružan izgled, a sa ovim radovima dobićemo reprezentativan objekat kakav policija i zaslužuje”, dodaje Govedarica.

Ona podsjeća da je ova zgrada bila u zajedničkom vlasništvu opštine Foča i MUP-a Srpske do maja prošle godine, kada je potpuno prešla u vlasništvo Ministarstva.

Izvođač radova je fočansko preduzeće “Konstruktor”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments