ОРЛ амбуланте добиле савремну опрему

0
Оториноларинголошке /ОРЛ/ амбуланте Болнице Зворник опремљене су новом, савременом опремом која ће знатно унаприједити рад ове службе, саопштено је из ове здравствене установе.

ЗВОРНИК – Оториноларинголошке /ОРЛ/ амбуланте Болнице Зворник опремљене су новом, савременом опремом која ће знатно унаприједити рад ове службе, саопштено је из ове здравствене установе.

Нова опрема, која је постављена у три амбуланте, од изузетног је значаја за побољшање рада и успјешнију дијагностику, наводи се у саопштењу.

Начелник Од‌јељања за ОРЛ Младен Гурдељевић, специјалиста оториноларингологије, рекао је да је пристигла опрема најсавременија овог типа и да пружа бројне могућности у смислу ендоскопских прегледа, посебно регија које су недоступне класичним прегледом, што знатно олакшава и убрзава дијагностику.

Уз нову опрему доступне су и нове услуге у склопу ОРЛ службе, као што је фиберендоскопија, за коју се до сада морало одлазити у веће медицинске центре.

Ендоскопија подразумијева преглед помоћу камере и извора свјетлости, носа и синуса, као и епифаринкса, односно преглед горњег носног дијела ждријела, те грла и душника.

Ово је у потпуности сигурна метода која у реалном времену омогућава детаљан преглед те анализу и дијагностику уха, носа и грла, а потом и лијечење болести носа и синуса, грла и ждријела.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare