Organizovati regionalne konferencije za rješavanje problema

0

VIŠEGRAD – Sa današnjeg sastanka načelnika opštine Višegrad Slaviše Miškovića sa predstavnicima OEBS-a proistekla je ideja da se organizuju regionalne konferencije kojima će prisustvovati načelnici opština i poslanici iz izborne jedinice devet, od Višegrada do Trebinja.

Iz kancelarije opštine Višegrad za odnose s javnošću potvrđeno je da bi konferencije za cilj imale da se, bez obzira na stranačku pripadnost, odrede zajednički problem ili pitanja, koje bi predstavnici izborne jedinice devet pokušali da kandiduju Vladi Srpske na rješavanje i tako doprinesu razvoju ove regije.

Predstavnik OEBS-a za demokratski razvoj Željko Vukanović rekao je da će OEBS-ova kancelarija u Foči zajedno sa Skupštinom opštine Višegrad organizovati i niz okruglih stolova i treninga za odbornike lokalnog parlamenta, a prvi će biti održani već u martu.

Vukanović kaže da bi opština Višegrad trebalo da izradi akcioni plan na temu „Razumijevanje krivičnih djela počinjenih iz mržnje i njihova prevencija“, čemu bi prethodili okrugli stolovi kojima bi, osim lokalne vlasti, prisustvovale i predstavnici nevladinih organizacija, vjerskih zajednica, policije, škole.

„Cilj ovakvih okupljanja bi bio prevencija krivičnih dijela počinjenih iz mržnje ali i adekvatno reagovanje u slučajevima kada ona ipak budu počinjena“, kaže Vukanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare