Organizovano mjerenje šećera u krvi

0

ZVORNIK – Na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića između Zvornika i Malog Zvornika danas je organizovan besplatan pregled šećera u krvi, kao i mjerenje krvnog pritiska, povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.
Predsjednik Udruženja dijabetičara „Diabeta“ regije Birač Veljo Stanojević rekao je novinarima da je veliki odziv građana koji kontrolišu nivo šećera u krvi.

„Odabrali smo baš ovaj most koji je granični prelaz za pješake i žila kucavica između Zvornika i Malog Zvornika jer veliki broj građana i sa jedne i sa druge strane prelazi most i usput, bez zadržavanja, može da prekontroliše zdravlje“, rekao je Stanojević.

Ističući da preglede vrše dvije ekipe ljekara iz domova zdravlja Malog Zvornika i Zvornika, Stanojević je rekao da je za relativno kratko vrijeme pregledano oko 200 pacijenata.

„Ovim organizovanim pregledom mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska obilježavamo i Svjetski dan borbe protiv ove bolesti“, rekao je Stanojević i zahvalio ljekarima iz Malog Zvornika i Zvornika koji su doprinijeli ovoj akciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare