Organizovana posjeta za porodice sa dva i više poginulih boraca

0

SOKOLAC – Predstavnici Boračke organizacija opštine Sokolac uručili su prigodne poklone za pet porodica sa dva i više poginulih boraca povodom Dana borca i Prvog srpskog ustanka – 15. februara.

Pokloni su uručeni porodicama Nika Košarca, Dušanke Pržulj, Vinke Đurević i Alekse Barjaktarevića. Iz ovih porodica su u proteklom ratu poginula po dva borca.

Predstavnici Boračke organizacije su posjetili i porodicu Jele Đuričić koja je u proteklom ratu ostala bez tri člana, koji su život izgubili kao pripadnici Vojske Republike Srpske.

Ovo je treća godina zaredom kako se organzuju posjete porodicama da dva i više poginulih boraca.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije opštine Sokolac Miladin Gašević rekao je danas Srni da će predstavnici ove organizacije u narednom periodu posjetiti porodice sa jednim poginulim borcem.

Povodom Dana borca i Prvog srpskog ustanka danas će načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica organizovati prijem za komandire i komandante ratnih jedinica u odbrambeno otadžbinskom ratu.

Ispred zgrade Skupštine opštine biće položeni vijenci na spomen-obilježje na kojem je upisano 1.200 imena poginulih boraca sa prostora Sarajevsko romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare