Organizovana akcija darivanja krvi

0

ISTOČNA ILIDŽA – Mladi Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Istočna Ilidža, u saradnji sa Opštinskim odborom ove stranke, danas su prvi put organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvao znatan broj članova ove stranke.
Predsjednik Mladih DNS-a Istočna Ilidža Miroslav Prstojević rekao je novinarima da ovim činom žele pomoći svima kojima je pomoć neophodna, ističući da se akcija sprovodi u svim odborima DNS-a u Republici Srpskoj.

„Poziv smo uputili i nekim koalicionim strankama na lokalnom nivou i, generalno, očekujemo dobar odziv“, kaže Prstojević.

Među prvim davaocima krvi bio je Milan Tomanović, koji je do sada više od 30 puta učestvovao u ovakvim akcijama.

„Drago mi je da pomažem ljudima. Znam da će nekome ovo dobro doći, možda čak i život spasiti, što nije mala stvar“, rekao je Tomanović.

Transfuziolog u Bolnici Istočno Sarajevo Jelena Stojanović Lukić ističe da nedostatak krvi uvijek predstavlja veliki problem.

„Ovakve akcije su nam veoma značajne, posebno u ovom periodu godišnjih odmora jer je smanjen broj dobrovoljnih davalaca. Zahvaljujem mladima DNS-a Ilidža koji razumiju potrebe naših pacijenata i organizovali ovu plemenitu akciju“, rekla je Lukićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare