Organizovan vaskrčnji program za pomoć autističnom dječaku

0

ISTOČNO SARAJEVO – U prepunoj sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo večeras je održan humanitarni vaskršnji program pod nazivom „Da vaskrsne dobro u nama“, a sav prihod od sakupljenih priloga u iznosu od 1.600 KM uručen je porodici autističnog dječaka sa područja ove opštine.

Jedan od organizatora ove humanitarne akcije protojerej Borislav Livopoljac u prigodnoj besjedi rekao je da Vaskrsenje Hristovo nosi poruku mira, ljubavi i milosrđa.

„Hristovo Vaskrsenje praznik je nad praznicima, svjedočanstvo i dokaz veličanstvene Božije ljubavi koju ima i koju pokazuje prema nama. Iz ljubavi služite jedni prema drugima i neka ljubav i dobrota vaskrsnu u nama“, poručio je Livopoljac.

On je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost što su se građani Istočnog Sarajeva zajedno sa svojom djecom okupili da pokažu i dokažu svoju humanost i plemenitost prema „jednoj skromnoj hrišćanskoj i blagočestivoj porodici“, iako mnogi i od njih, takođe, žive u skromnim materijalnim uslovima.

„Ta porodica nosi svoj krst koji nije nimalo lak, jer oni imaju dječaka, anđela Božijeg, koji boluje od autizma i koji se hrabro bori protiv te teške bolesti“, naveo je Livopoljac.

On je sve čestite ljude pozvao na sabornost, milosrđe, dobrotu i ljubav, na vrline svojstvene blagočestivom pravoslavnom srpskom narodu.

„U kulturno-umjetničkom programu volonterski su učestvovale etno-grupe osnovnih škola `Petar Petrović NJegoš` iz Istočne Ilidže i `Sveti Sava` iz Istočnog Novog Sarajeva, Srpsko pjevačko društvo `Sloga`, Hor niže muzičke škole, te vrtići `Vratite nam osmijeh`, `Maca` i `Nova radost` i ja im na tome najiskrenije i najtoplije zahvaljujem“, izjavila je Srni izvršni direktor Udruženja „Vratite nam osmijeh“ Zdenka Marić.

Prema njenim riječima, večerašnji humanitarni događaj jedna je od redovnih aktivnosti udruženja „Vratite nam osmijeh“ posvećenih djeci sa posebnim potrebama ili poteškoćama u razvoju.

„Večeras smo se okupili da pomognemo jednom autističnom dječaku, koji je pomalo i zaboravljen od društvene zajednice. U ime porodice zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji su večeras pokazali svoju humanost i nesebično dali svoje priloge“, naglasila je Marićeva.

Ona je dodala da je načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić obećao da će i ova lokalna zajednica izdvojiti određenu sumu novca na ime pomoći dječaku koji boluje od autizma i koji je član Udruženja „Vratite nam osmijeh“ iz Istočnog Sarajeva.

Organizatori ovog humanitarnog programa su hram Svetog Vasilija Ostroškog iz Istočne Ilidže, Udruženje „Vratite nam osmijeh“, Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ i „Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare