Orezane visoke krošnje i posječena suva stabla

0

FOČA – Radnici sarajevskog preduzeća „Park“ danas su u Foči orezali visoke krošnje drvoreda u užem gradskom jezgru i posjekli osušena stabla.
U velikoj akciji koju je organizovalo opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, ekipe ovog preduzeća sa dva specijalizovana vozila opremljenim korpama dizalicama orezali su drvorede u centralnim ulicama Kralja Petra i NJegoševoj, u parku Aladža i u Donjem Polju sve do Univerzitetske bolnice.

Ispred hotela „Zelengora“ posječena su tri stabla breze za koje je opštinska stručna komisija utvrdila da su osušena i potpuno mrtva, a na zahtjev škole posječena su i tri stabla crnogorice ispred Osnovne škole „Veselin Masleša“.

Na zahtjev stanara NJegoševe ulice, uklonjeno je i jedno suvo stablo u dvorištu stambenih zgrada, koje je predstavljalo opasnost za prolaznike.

U akciji su učestvovali i radnici fočanskog Komunalca, Civilne zaštite, opštinski radni vod i Teritorijalna vatrogasna jedinica, a pomogla je i saobraćajna policija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare