Opstrukcija traženja ubijenih sarajevskih Srba

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Instituta za nestala lica BiH svjesno opstruišu traženje nestalih sarajevskih Srba, želeći tako da pokažu da je navodno prekopano cijelo Sarajevo, a da srpske žrtve nisu pronađene, te navedu na pogrešan zaključak da ih nije ni bilo, ističu u Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo.

Iz ove organizacije podsjećaju da smo bili svjedoci ekshumacija na lokalitetima u Sarajevu koje nisu dale nikakve rezultate, a utrošena su ogromna finansijska sredstva.

Porodice se pitaju zašto se ekshumacije ne vrše tamo gdje se zaista nalaze posmrtni ostaci ubijenih sarajevskih Srba, a to su Visoko i druge lokacije oko Sarajeva.

Prema njihovom mišljenju, potvrda da su ekshumacije po Sarajevu u proteklom periodu bile obmane i laži jeste i i činjenica da u posljednje tri godine nije bilo identifikacije sarajevskih Srba.

Ova tema naći će se u ponedjeljak, 1. decembra, na dnevnom redu sastanka predstavnika Organizacije sa članovima porodica nestalih sarajevaskih Srba na kome će biti doneseni konkretni zaključci. Sastanak je zakazan za 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare