Opštinske stipendije budućim IT tehničarima

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Momir Lazarević potpisao je danas ugovore o stipendiranju 24 učenika prvog razreda Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Milutin Milanković” koji se školuju za tehničare informacionih tehnologija.

Lazarević je rekao novinarima da će za potrebe stipendiranja učenika, uključujući i 39 stipendista iz prošle godine, iz opštinskog budžeta ove školske godine biti izdvojeno oko 60.000 KM.

On je dodao da su se za školovanje za zvanje tehničara informacionih tehnologija u milićkom SŠC upisali osnovci iz Milića, ali i Vlasenice, Šekovića, Han Pijeska, Srebrenice, Bratunca i Zvornika.

“Još prije dvije godine prepoznali smo da su to kadrovi neophodni privredi opštine Milići, ali i šire. Naše opredjeljenje je da ulažemo u djelatnosti od koje će privreda sutra imati koristi i koje će doprinijeti boljem životu na području naše opštine”, rekao je Lazarević.

Direktor SŠC-a Vesna Bogičević izjavila je novinarima da lokalna zajednica ove učenike nije podržala samo dodjelom stipendija, već im je, zahvaljujući podršci Kompanije “Boksit”, obezbijedila i basplatan prevoz, udžbenike i mogućnost zaposlenja.

“Uz to će biti otvorena i mogućnost studiranja, ako žele, u okviru iste djelatnosti”, rekla je Bogičevićeva.

Stipendije su, u ime učenika, potpisali njihovi roditelji.

Vladanka Došić iz Han Pijeska, koja je potpisala ugovor za sina Dragana Juroševića, kaže da je svaka pomoć pri školovanju djece dobrodošla i da je zahvalna opštini Milići.

“Upisala sam ga u Miliće zato što voli informatiku, ali i zbog toga što je ovdje disciplina na nivou”, rekla je Došićeva.

Stipendija za učenike prvog razreda je 70 KM, drugog 80 KM, trećeg 90 KM, a četvrtog razreda 100 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments