Opštinska organizacija Crvenog krsta ponovo u funkciji

1

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održana Osnivačka skupština Crvenog krsta, čime je ova opštinska organizacija ponovo počela da funkcioniše nakon osam godina.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač rekla je da su ponovnim osnivanjem ove organizacije stvoreni uslovi da njihovi volonteri apliciraju za mnoge projekte za koje ranije nisu imali priliku.

Ona je najavila da će biti obnovljene i aktivnosti polaganja prve pomoći i obuka u Crvenom krstu na Sokocu.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da je prijeko bilo potrebno da se osnuje organizacija Crvenog krsta na Sokocu, koja je prestala sa radom prije osam godina kada je došlo do određenih problema i nesuglasica u samoj organizaciji.

On je naglasio da je ovoj lokalnoj zajednici štetilo to što nije funcionisao Crveni krst posebno u vremenima kada je teška i ekonomska situacija, dodatno opterećena pandemijom.

Bjelica se zahvalio Crvenom krstu Srpske i grada Istočno Sarajevo koji nisu zaboravili građane Sokoca i slali su pomoć u teškim vremenima, zahvaljujući humanisti i aktivisti-volonteru Crvenog krsta Draženku Vukojičiću koji je, kako kaže, dao sve od sebe da do svakog građanina u stanju socijalne potrebe stigne njihova pomoć.

On je posebnu zahvalnost uputio Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Islamskoj vjerskoj zajednici za pomoć koju su uputili građanima ove opštine kada im je bila napotrebnija.

Bjelica je najavio da će Opštinska organizacija Crvenog krsta biti uvrštena u budžet opštine Sokolac prilikom rebalansa ove godine.

Za sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta Sokolac imenovan je Draženko Vukojičić, a za predsjednika Skupštine ove organizacije Danko Vučak.

Vukojičić je rekao novinarima da je kao volonter Crvenog krsta u proteklih nekoliko godina pomagao licima kojima je pomoć bila potrebna, a posebno u vrijeme uvođenja vanredne situacije zbog pojave pandemije virusa korona.

„Na samom početku rada Crveni krst opštine Sokolac će dodijeliti veš-mašinu za jednu višečlanu porodicu, a potom ćemo uručiti odjeću socijalno ugroženima kroz saradnju sa Centrom za socijalni rad“, najavio je Vukojičić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Neka su ga obnovili,svi će imati koristi,sada mogu rasteretiti centar za socijalni rad gdje je zaposleno oko 15 radnika,a i da u saradnji sa crkvom,pekarama i svadbenim salonima organizuju javnu kuhinju bilo bi na desetine ako ne i stotine korisnika.Kako je počelo crveni krst će imati pune ruke posla.