Opštinska administracija za mjesec dana u novoj zgradi

0

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad na današnjoj vanrednoj sjednici nisu usvojili dnevni red na kojem je bila predviđena samo jedna tačka – prijedlog odluke o raspisivanju lokalnog referenduma o preseljenju sjedišta ove lokalne zajednice u novu zgradu u Andrićgradu.
Nova zgrada u koju treba da preseli opštinska administracija vlasništvo je opštine Višegrad.

Načelnik ove opštine Mladen Đurević rekao je da je vanredna sjednica održana na zahtjev osam opozicionih odbornika, a završena je tako što je šest odbornika opozicije bilo „za“ razmatranje prijedloga ove odluke, a 12 je bilo „protiv“.

„Mi ćemo za mjesec dana preseliti u našu novu zgradu, koja je vlasništvo opštine Višegrad. Čeka se još namještaj, a svi ljudi dobre namjere biće pozvani na useljenje“, rekao je Đurević.

On je naglasio da ima najbolju namjeru da dobrim i konkretnim potezima poboljša standard građana u opštini Višegrad, kao i da se stvaraju bolji uslovi za nova radna mjesta.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da prijedlog SDS-a, PDP-a i NDP-a o održavanju referenduma nije dobio potrebnu skupštinsku većinu.

„Na ovakav način i ubuduće treba da radimo, donosimo odluke, diskutujemo i da koristimo politička sredstva i demokratske standarde politike da bi ostavri politički dijalog“, istakao je Memišević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare