Opština Zvornik stipendira 282 studenta

0

ZVORNIK – Opština Zvornik izdvojila je iz budžeta 190.000 KM za stipendiranje 282 studenta u 2009/10. školskoj godini, rekao je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović.

Cvjetinović je izjavio novinarima da su stipendije odobrene za sve studente koji su ispunjavali uslove konkursa, pojasnivši da će biti isplaćeno šest, umjesto 10 mjesečnih stipendija. On je napomenuo da je procedura u vezi sa dodjelom stipendija trebalo da bude završena u januaru, ali se kasnilo iz više razloga, od kojih je bio i taj da se ne odbije nijedan student koji je ispunjavao konkursne uslove.

„Išli smo logikom da što više studenata dobije stipendije jer, primjera radi, nismo mogli da odbijemo studenta čija su oba roditelja nezaposlena“, naveo je Cvjetinović, dodajući da je nedavno sa svim studentima potpisan ugovor o stipendiranju.

Prema njegovim riječima, po 150 KM stipendije dobiće 50 studenata čiji je prosjek ocjene iznad 8,5, po 100 KM dobiće 156 studenata slabog materijalnog stanja i 76 studenata koji su bez oba roditelja, djeca invalida rada i civilnih žrtava rata.

Cvjetinović je izrazio očekivanja da će do kraja ove godine studentima biti isplaćeno svih šest stipendija.

On je dodao da se vrše pripreme za raspisivanje konkursa za dodjelu stipendija za školsku 2010/11. godinu, te da će taj postupak biti završen do januara naredne godine.

Opština Zvornik je u 2008/09, godini iz budžeta izdvojila 200.000 KM za stipendiranje 182 studenata

(www.palelive.com / Agencije)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare